Toerisme

Oudtshoorn is een belangrijke toeristenstad in Zuid-Afrika en staat bekend om de struisvogelindustrie.

Toeristische bezienswaardigheden:

 • Het huis genaamd Arbeidsgenot, een huis in de stijl Victoria, daterend uit de bloemperiode van de struisvogelverenhandel, op de Jan van Riebeeck Road 217.
 • Het P.C. Nel Museum, (genaamd naar een van de oudste pioniers die zich in Oudtshoorn gevestigd hebben) in de voormalige Boys School (1906) op de Baron van Reede Street nr 3.
 • De Dutch Reformed Church, gebouwd van 1860 tot 1879, door twee architecten, George Wallis en Carl Otto Hager, in de High Street.
 • Foster’s Manor, voormalige residence van James Alexander Foster, op de Voortrekkers Road. Foster verloor zijn fortuin toen de struisvogelverenhandel in elkaar stortte in 1914.
 • Gotland House op de Baron van Reede Street nr 72, een huis in de stijl Victoria in 1902 door de architect Charles Bullock ontworpen.
 • het Le Roux’s Townhouse Museum in de High Street nr 146. Gemeubileerd in de Edwardian Style en open voor publiek.
 • Mimosa Lodge, een typisch “Struisvogel Veren Paleis” door Charles Bullock gebouwd in 1907 voor een rijke handelaar, Robert Sladowski. Naast Mimosa Lodge staat de Joodse synagoge en de Joodse Club.
 • Montague House, door Charles Bullock getekend voor de rijke familie Lipschiltz, in de Baron van Reede Street op nr 12.
 • De Methodisten kerk, in de Saviour Street nr 77.
 • De struisvogelboerderijen: Cango Ostrich Show Farm, de Highgate Oistrich Show Farm, de Safari Oistrich Show Farm en de Oudtshoorn Oistrich Show Farm.
 • De prachtige heuvelachtige omgeving rondom Oudtshoorn en de Fauna is ook zeer een bezoek aan Zuid Afrika waard.

Voor diegene die de verre reis niet kunnen maken, kunnen ze Oudtshoorn virtueel bezoeken op hun website: www.oudtshoorn.com

Bron: www.alphen.com (Hans Arie Kroon – Parijs – Frankrijk)

Township Tours Oudtshoorn

Beleef de unieke Township Tour van Thando Abrahams in Bongolethu

Thando neemt u mee op een opwindende tour door de township Bongolethu waar u de meest interessante plaatsen zult zien en kennis zult maken met buitengewoon vriendelijke en gastvrije mensen. U krijgt inzicht in de gevolgen van de gedwongen verhuizingen ten tijde van de apartheid en u zult ervaren hoe de mensen vandaag de dag leven.

Thando Abrahams (25) woont al zijn hele leven in Bongolethu. Hij kan er uren over vertellen. Thando is zeer betrokken bij de mensen in Bongolethu. Hij helpt kinderen om onderwijs te volgen en de winst van zijn tours in Bongolethu gaat naar de plaatselijke creche.

Bongolethu heeft slechts 15.000 inwoners en ademt daardoor de sfeer van een klein dorp uit waar iedereen elkaar kent. Deze township is dan ook veilig.
De meeste mensen in Bongolethu zijn weliswaar heel arm, maar hebben hun trots en tonen hun veel geprezen gastvrijheid.

De Township Tour neemt u mee naar onder andere:
– het eerst gebouwde huis
– enkele van de dertig kerken
– een typische township winkel
– een bezoek aan een Sangoma (een traditionele genezer)
– enkele Shebeens (cafe’s)

De tour eindigt in de Xhosa kraal. Een traditoneel dorp waar u kunt genieten van xhosa bier of een ander drankje.

“Het was een fantastische tour met veel ‘echte’ en hartverwarmende mensen”
(Klaas Oost, Nederland)

“Heel interessante en leerzame tour, heb er van genoten” (Florence Chanel, Frankrijk)

Voor meer informatie:
Thando and Nandi’s Tours
151 5th Avenue
Oudtshoorn
thando@tsamail.co.za
telefoon: +27 72 3217947

Reageren gesloten