Pierewiet crèche – fase 1 en 2 van de nieuwbouw (2016-2018)

Drie jaar eerder sliepen de peuters nog op de grond in een houten schuur. Nu staat er een volwaardig stenen gebouw met toiletvoorzieningen, een keuken en lokalen met leermiddelen. Een zeecontainer is ingericht als lokaal en voorzien van ramen en airco. Buiten kunnen de kinderen spelen en is voor de hete dagen een overkapping gerealiseerd zodat er wat bescherming is tegen de hete zon. Al met al: wij zij  trots dat wij samen met Rotary Oudtshoorn, Rotary Alphen, Kinderopvang Shezaf Alphen, De Johanna Donk-Grote Stichting, Wilde Ganzen en andere gulle gevers al zover hebben kunnen komen voor de kinderen van Volmoed (30 km buiten Oudtshoorn in Zuid Afrika). Dit is al weer de tweede crèche: hiervóór ondersteunden we de crèche van Schoemanshoek, noord van Oudtshoorn.

Voor dit project hebben we steun ontvangen van o.a.:

Rotary Oudtshoorn en Rotary Alphen aan den Rijn

Kinderdagverblijf Shezaf

De Johanna Donk-Grote Stichting

Stichting Wilde Ganzen

Eind september 2020 hebben we vanuit Oudtshoorn de verantwoording van de laatste uitgaven ontvangen voor extra zonnepanelen (inclusief nieuwe batterijen), aanschaf en installatie van een vierde watertank, aanleg van nieuwe zandbakken en aanschaf van educatie materiaal.

En inmiddels is het project afgerond en de projectrapportage met Wilde Ganzen gedeeld. De reactie van Wilde Ganzen (november 2019): “Herewith, I would like to give feedback on the report and implementation of the project. Thanks for the report and all the photos. You did a great job ! “

Reageren gesloten