Fietsen voor Oudtshoorn

Fietsen voor Oudthoorn 2009

In 2007 en 2009 is er een spinningmarathon georganiseerd. Met de opbrengsten zijn projecten in Oudthsoorn, Zuid-Afrika ondersteund. In 2007 voor HIV / aids projecten en in 2009 voor de Center of Hope.

Fietsen voor Oudtshoorn 2007

Het evenement stond mede in het teken van bewegen en gezondheid – en daarnaast het meer bekendheid geven aan de stedenband tussen Alphen aan den Rijn en Oudtshoorn. Bij de organisatie zijn, naast het Platform Stedenband, ook Fietstoerclub Avanti, Sportcentrum Kuipers en Orange Wellness Club betrokken. Tevens werd er medewerking verleend door Gek van Fietsen, De Bruin Bike Totaal, Bike-Center Samplonius.
Naast het fietsen (spinnen) werden er op het Rijnplein diverse demonstraties gegeven door de organiserende sportscholen.
Bij de eerste twee spinninguren deed ook Henk Angenent mee. Een aantal spinners hield het maar liefst 8 uur lang vol. Een geweldige prestatie.
Het laatste uur werd de muziekkeuze van de spotschoolinstructeurs vervangen door de life djembee band Afrodite. Een geslaagd experiment. Wethouder Michel du Chantinier liet zich door deze muziek inspireren en kon, ondanks zijn sportieve inspanningen, ook nog het evenement afsluiten met een waarderend woord en het uitvoeren van de verloting.

Fietsen voor Oudtshoorn 2009

Ook de spinningmarathon op 16 mei 2009 was een groot succes. Dankzij de mede-organisatoren Jawi, Global Fit, Avanti en Rotary Alphen aan den Rijn. Maar natuurlijk ook dankzij onze sponsors en de spinners die hebben meegedaan.
Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd!

Bekijk hier een filmimpressie.

 

 

 

Reageren gesloten