Foto-expositie Optelgoed

In juni 2011 vond in het stadhuis van Alphen aan den Rijn de Oudtshoornse foto-expositie Optelgoed plaats.

Het project Optelgoed is in 2011 voor het Klein Karoo Nationale Kunstefees uitgevoerd door fotograaf Hans van der Veen. Hans van der Veen woont in Oudtshoorn, Zuid-Afrika. In diverse workshops voor zowel straatkinderen als de kinderen die op de gemeentelijke stortplaats werken zijn de basisbeginselen van fotografie uitgelegd. De kinderen zijn op pad gegaan met wegwerpcamera´s en hebben foto´s gemaakt van hun leefomgeving.

Cindy van der Hoorn was tijdens haar verblijf in Oudthoorn betrokken bij dit project en heeft het proces van dichtbij meegemaakt. Cindy: “In eerste instantie was er nog wat terughoudendheid, maar al snel bleek dat de kinderen en jongeren erg leergierig waren en het interessant vonden. Het gaf hen de mogelijkheid expressie aan hun leven te geven. Zij werden gezien als mens en het gaf betekenis en wat meer kleur aan hun leven. Dat gaf hen een gevoel van verantwoordelijkheid terug en de resultaten laten dat zien.”

Tijdens het KKNK zijn de beste foto’s geëxposeerd. Alle opbrengsten zijn ten goede gekomen aan het straatkinderenproject in Oudtshoorn.

De foto-expositie is door Cindy meegenomen naar Alphen aan den Rijn, zodat ook daar de foto’s tentoongesteld konden worden.

 

Reageren gesloten