Gastlessen basisonderwijs

Heeft u ook belangstelling voor een gastles over Oudtshoorn, neemt u dan gerust contact met ons op.

Gastles basisschool Het Startblok

Vrijdag 12 april 2007 was de Stichting te gast bij groep 8 van basisschool “het Startblok” voor een les over onze stedenband met Oudtshoorn in Zuid-Afrika.

Hans van Arkel gaf een powerpoint presentatie, zodat zijn toehoorders een goed beeld kregen hoe de mensen daar wonen en leven, maar ook de flora en fauna kwamen aan bod.
De dia met uit uit het ei kruipende struisvogels stal vooral de harten van de meisjes, maar dat je er ook op kan racen sprak de jongens weer meer aan. Alleen als ze horen dat struisvogelbiefstuk vaak op het menu staat vonden beiden maar zo-zo.

Na de presentatie van Hans deelde Gerard Lens een vragenlijst uit om te zien wat er aan kennis was blijven hangen, twee jongens hadden de meeste vragen goed en konden een prijsje kiezen uit in Oudtshoorn handgemaakte sleutelhangers. Alle kinderen kregen een “Stedenbandje” (armbandje met het www. adres van de Stedenband) als troostprijs en die waren meer dan welkom.

Nadat ze de meegebrachte struisvogelveren, een opgezette krokodillenkopje en andere uit Oudtshoorn afkomstige dingen hadden bekeken, kregen ze nog een folder mee voor de ouders.
De briefkaart met de tekst  De groeten van je zuster zal de leerkracht later uitdelen met de bedoeling dat die naar iemand in Alphen aan den Rijn wordt gestuurd, met een korte weergave wat zij gehoord hebben over onze zusterstad in Zuid-Afrika.

Basisschool De Rank heeft de primeur

Op 28 april 2006 werd de eerste les over Oudtshoorn in Zuid Afrika door vrijwilligers van de Stichting gegeven op basisschool De Rank in Alphen aan den Rijn. Aan de hand van beeldmateriaal werd informatie over deze zusterstad van Alphen aan den Rijn gegeven aan de leerlingen van groep 7. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere de geschiedenis van Oudsthoorn, de economische omstandigheden en de manier van leven. Een struisvogelei uit Oudtshoorn mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

De les werd afgesloten met een prijsvraag waarmee de kinderen een aardig prijsje uit Oudtshoorn konden winnen.

 

 

Reageren gesloten