Pierewiet crèche in Volmoed

Helpt u de kinderen van Volmoed aan een betere toekomst?

Hulp is hard nodig. In Volmoed, een klein plaatsje in de Munisipaliteit Oudtshoorn, zijn er weinig scholingsmogelijkheden en leeft een groot deel van de bevolking onder de armoedegrens. Onderzoek bewijst dat een goede ontwikkeling van kinderen, vooral in de eerste levensjaren, de sleutel is naar een meer welvarende gemeenschap. Daarom werkt Stichting Platform Stedenband Oudtshoorn in Volmoed aan de realisatie van een kinderopvang waar kinderen spelenderwijs kunnen leren, in een veilige omgeving waar ze goede voeding krijgen.

Dit hebben we samen al bereikt

Dankzij de steun van Rotary Oudtshoorn, Rotary Alphen aan den Rijn, kinderdagverblijf Shezaf en De Johanna Donk-Grote Stichting zijn de eerste stappen gezet naar de verwezenlijking van kinderopvang Pierewiet. Zo zijn er veertig kinderopvangplaatsen gerealiseerd en beschikt Pierewiet over een keuken met een koelvriescombinatie, zodat de kinderen twee keer per dag een maaltijd van goede kwaliteit krijgen.

De laatste centjes… worden verdubbeld!

Een goed begin, maar nu is het zaak om het project ook af te maken. Om de kinderopvang te kunnen voltooien moeten er nog een aantal dingen gebeuren. Zo is er bijvoorbeeld water en elektriciteit nodig en moet de capaciteit van de opvang worden uitgebreid om meer Volmoedse kinderen een goede ontplooiing te kunnen bieden. In augustus kregen wij het fantastische nieuws dat stichting Wilde Ganzen de helft van de kosten voor deze volgende fase zal bijdragen! Dit betekent dat we dit project kunnen voltooien als we nog € 4.500.- aan giften verzamelen. Stichting Platform Stedenband Oudtshoorn zet daarom alles op alles om deze laatste sponsors te vinden. Helpt u mee met de laatste loodjes? Maak nu een veilige donatie via onze website www.stedenband.com/doneren of op NL 13 RABO 0108 3696 76 t.n.v. Stedenband Oudtshoorn Pierewiet [ANBI]

Voor dit project hebben we steun ontvangen van:

Rotary Oudtshoorn en Rotary Alphen aan den Rijn

Kinderdagverblijf Shezaf

De Johanna Donk-Grote Stichting

Stichting Wilde Ganzen

Eind september 2020 hebben we vanuit Oudtshoorn de verantwoording van de laatste uitgaven ontvangen voor extra zonnepanelen (inclusief nieuwe batterijen), aanschaf en installatie van een vierde watertank, aanleg van nieuwe zandbakken en aanschaf van educatie materiaal.

En inmiddels is het project afgerond en de projectrapportage met Wilde Ganzen gedeeld. De reactie van Wilde Ganzen (november 2019): “Herewith, I would like to give feedback on the report and implementation of the project. Thanks for the report and all the photos. You did a great job ! “

Reageren gesloten