Creche geopend nabij de vuilstortplaats

Kinderen en begeleiders bij de creche

De stichting ‘My Father’s Home’ heeft dit voorjaar een creche geopend vlakbij de vuilstortplaats in Oudtshoorn. Tegen een kleine vergoeding kunnen mensen uit de townships hier hun kinderen brengen. De creche is een groot succes. Inmiddels zijn er ruim 80 kinderen geregistreerd en komen er 60 regelmatig naar de creche.

Waar voorheen ouders hun kinderen meenamen naar de vuilstortplaats of in de township achter lieten hebben zij nu de mogelijkheid hun kinderen naar de creche te brengen. Hier kunnen de kinderen van alles leren en zich goed ontwikkelen en hebben zodoende kans op een betere toekomst.
In samenwerking met een trainingscentrum voor vroegschoolse educatie werken er nu drie docenten op vrijwillige basis in de creche. Twee andere vrijwilligers zorgen kosteloos voor maaltijden en houden de creche schoon.
Cindy van der Hoorn was tijdens het uitwisselingsprogramma via Participe betrokken bij een aantal activiteiten van de stichting in Oudtshoorn. Via de gemeente Alphen aan den Rijn vroeg zij een subsidie aan die is besteed aan spel- en educatieve materialen voor de nieuwe creche.
Judy Kellerman en Boto Ganzevoort van de stichting ‘My Father’s Home’ zijn enorm blij met deze bijdrage en bedanken de gemeente Alphen aan den Rijn, de stichting stedenband en Participe voor deze bijdrage.

Deze bijdrage is geplaatst in Geen categorie. Bewaar de koppeling.

2 reacties op Creche geopend nabij de vuilstortplaats

 1. Iris van Arkel zegt:

  Ik ben tijdens mijn reis in Zuid-Afrika ook in contact gekomen met Judi, en we hebben gekeken bij de creche. Ziet er goed uit! De voortgangen in rosevalley gaan goed als ik het zo zag.

 2. Gerard Lens zegt:

  Heerlijk om kennis te nemen van zulke mooie vooruitgang en dat de Alphense vrijwilligster
  Cindy hierbij een rol heeft gespeeld en Iris die tijdens haar stage er door verrast is en dat met ons deelt.
  Zulke oppeppers zijn goed om te weten waarom we het (blijven) doen!!
  Ook fijn om te weten dat het geld van ons Alphenaren goed besteed wordt en dat de Gemeente ons (als Stedenband) daarin steunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *