Bezoek van Alphense delegatie aan Oudtshoorn

IMG_1524Begin oktober 2013 bracht een delegatie uit Alphen aan de Rijn een bezoek aan Oudtshoorn (ZA), onze tweelingstad.

Aanleiding was het 150 jarig bestaan van Oudtshoorn en de start van een huisvestingsproject, waaraan al heel lang – samen met het VNG –  is gewerkt. Twee redenen om ook de Alphense portefeuille houder (internationale samenwerking), Burgemeester Bas Eenhoorn, deel te laten uitmaken van de delegatie. Reden ook voor de voorzitter van het bestuur van de Stichting, Koos van Arkel, om mee te reizen en in ieder geval de portefeuillehouder ter plekke kennis te laten maken met de verschillende projecten waaraan de Stichting ondersteuning verleent.

Het was een intensieve week met enerzijds workshops voor een aantal ambtenaren van de munisipaliteit Oudtshoorn en anderzijds het kennis maken met de stichtingsactiviteiten en uiteraard verschillende mensen in Oudtshoorn die zich met die projecten bezighouden. Vanuit de Stichting maakte de burgemeester kennis met de Suid Kaap College en de groep studenten die wij ondersteunen. Op de gevel van de school staat “Laat jou drome vlerke kry”. In dat kader hebben we de studenten gevraagd om in woord en/of beeld hun eigen dromen op papier te zetten.

Burgemeester Eenhoorn maakte ook kennis met Piet Lodder (Klein Karoo Agri) en de door deze organisatie gestarte school in Schoemanshoek (30 km buiten Oudtshoorn). Het is overigens veel méér dan een schooltje. Het is een volledige wijkvoorziening en van grote betekening voor de ontwikkeling van de kleurlingengemeenschap aldaar. Door de hele week heen troffen wij vele mensen en organisaties in Oudtshoorn, waaronder de Besigheidskamer (ondernemers) en vertegenwoordigers van de Rotary, ambtenaren en politici van zowel het ANC als de DA.

Kortom: een intensieve week, maar zeker goed voor het aanhalen van de vele contacten die we als Stichting in Oudtshoorn hebben. Bekijk hieronder de foto’s:

Deze bijdrage is geplaatst in Geen categorie. Bewaar de koppeling.

Een reactie op Bezoek van Alphense delegatie aan Oudtshoorn

  1. Bennie de Wet zegt:

    Baie dankie vir u besoek, dit is baie meer kosbaar as wat u dink. Dit is alom bekend dat SA baie uitdagings en onsekerhede beleef, en die mense van Oudsthoorn is geen uitsondering nie. U insig, insette en betrokkenheid dra daartoe by dat ons in die tye perspektief behou en is dus van onskatbare waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *